Google+ Followers

vrijdag 6 februari 2015

ALDI LIQUIDATIES

Je kunt tegenwoordig de krant niet meer openslaan (letterlijk, want staat online) of je leest weer over een of andere schietpartij. En vooral ook niet met een luchtbuks, maar met Kalasjnikovs. Blijkbaar is er binnen het criminele milieu hetzij een meerderheid van mensen die niet echt kunnen schieten en derhalve behoefte hebben aan een soort van “tuinslangeffect”, of de bedoeling is dat je het al in je broek doet als zo’n ding door een autoraam wordt gestoken.

Nu snap ik best dat vanuit het standpunt van iemand die een liquidatie wil uitvoeren de Kalasjnikov een verleidelijk stuk gereedschap is. Maar toch. Waar is de precisie van de oude garde, toen je eerst een illegaal vuurwapen moest bestellen bij de toen landelijk bekende Pistolen Paultje, en het dus wel even duurde voordat je ook echts iets had dat “pang” zei en waar ook nog een kogel uit kwam.

Kijk, op die manier had je namelijk nog alle tijd om de impulsief ingeslagen route naar een liquidatie te overdenken, en bovendien moest je dus A: kunnen schieten om iets te raken en B: was er niet voldoende tijd om daar onschuldige bijstanders in mee te nemen.
Bovendien: steek jij maar ’s zo’n Kalasjnikov in je regenjas. Valt niet op. Ik vraag me dan ook af waarom al die liquidaties (hee…idee: extra goedkope moordpoging – Aldi Liquidaties) zomaar lukken, want ga jij blijven staan als er iemand met zo’n levensgroot machinegeweer op je af komt? Dat dacht ik ook niet. Bovendien vraag ik me af hoe die criminelen aan niet één, maar wel tientallen van die Kalasjnikovs komen, terwijl je in dit land al mysterieus wordt aangehouden als je koplamp van je fiets het niet doet. En dan maken wij ons zorgen over wie er lid mag worden van een schietvereniging.

Uiteraard is de gemiddelde criminele Kalasjnikov-bezitter meestal geen lid van een schietvereniging, want dan hebben ze meteen in de gaten, natuurlijk. Het wachtwoord hier is: “discreet”. Zo van, je rijdt onopvallend rond in een geleasde Audi of Mercedes waarvan het niemand te binnen schiet (ha!) dat een 23 jarige, ogenschijnlijk niet werkende jongeman in een auto van een ton (of wat) vraagtekens oproept. Hoe lease je trouwens als voornoemde 23 jarige met geen of dubieuze kredietgeschiedenis een auto van een ton? Zonder aantoonbare inkomsten? Of gaat dat via www.liquidatiebolides.nl of zo?

In sommige stukken van Amsterdam lijkt het nu meer op Beiroet als ik de media moet geloven. Je zal er maar wonen. Want dan moet jij je eigenlijk, puur vanuit het idee dat je nog een kleine overlevingskans hebt, óók bewapenen, en als je dan wilt winnen kun je maar beter gelijk opwaarderen naar een granaatwerper of een helikopterkanon of iets in die richting.

En dan ben je er nog niet, want schlep zo’n ding elke dag maar mee naar 3 hoog achter. “Pap, wat is dat ding met die grote pijp er aan?” “Papa gaat zich omscholen tot eh… loodgieter.” “Goh pap, waar is dit ding voor?” en leg dat dan maar weer ’s uit aan de buren en de woningbouwvereniging.

Ik denk dat je dan gewoon groter moet denken, en aan iets dat A; niet de trap of hoeft, en B: gewoon geparkeerd kan worden, zij het dat je wel 3 parkeerplaatsen nodig gaat hebben. Maar: wat ga jij de blits maken bij de Efteling als je met je hele familie aan komt rijden in die Abrams tank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten