vrijdag 9 mei 2014

IK HEB WEER ZO’N BUI

Zag u deze week ook iets voorbij uw raam vliegen? Ja? Dat was de zomer. Nu het dus herfst is, is het niet verrassend dat er weer eens een buitje valt. Behalve dan dat dit geen buitjes zijn. Het lijkt wel alsof we ineens verplaatst zijn naar de Filippijnen of zo iets met gigantiese tropische stormen (die allemaal trouwens vrouwennamen krijgen omdat als ze aankomen ze warm en vochtig zijn, maar als ze weggaan ze je huis en je auto meenemen). Het lijkt net New Orleans, maar dan zonder cajun eten of goeie muziek.
Uiteraard is dit weer aan de ene kant heel goed voor het gras, maar weer minder voor het gemiddelde kampeerteerrein waar u straks dus weer muurvast komt te zitten met uw veels te dure sleurhut. Er is een reden waarom ze in de Filippijnen niet in het weekend naar de camping gaan. Wij zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Maar goed, we zijn (theoretisch) nog in Nederland. En het komt met bakken de lucht uit in mei. En buienradar zegt dat de minimumtemperatuur voor vandaag ligt op -2 graden. In mei. 

Ik heb een idee: als we binnen de Europese gemeenschap, waar we tóch al bezig zijn met het supporten van landen die iets te kort komen, eens bezig gaan om dit niet alleen met geld te doen. Vóórdat je ’t weet heb je dan een heel creatieve wisselwerking waarbij wij bijvoorbeeld geld aan de Grieken geven, en wij dan wat van hun weer krijgen, onder het motto “voor wat hoort wat”. Nu ligt alles compleet uit balans waardoor wij, om maar eens iets te noemen, een blijvend overschot aan regen hebben, en we van onze mede-Europeanen alleen maar dingen terugkrijgen waar we niks mee kunnen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Roemeense Accordeonisten die wél een accordeon, maar nooit accordeonles gehad hebben. 

Het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat we dit weer hebben omdat we in Nederland niet gelukkig zijn als we niet kunnen klagen over het weer, en dat het een soort van voorzienigheid is. Dat zou nog best ’s kunnen want wanneer was de laatste keer dat u een Somaliër (niet te verwarren met een Sommelier) hoorde klagen over regen? Helemaal nooit – geef maar gewoon toe. De enige manier waarop die mensen met water in aanraking komen is kiezen voor een carrière als piraat. 

In de tussentijd hoost het hier maar door, met ook van die fijne windvlagen zodat je op de fiets tegenwind hebt ongeacht waar je naartoe gaat, en dan langs de stoeprand van die plaatselijke stuwmeren door verstopte afvoerputten (de put is verstopt. Maar: we vinden hem wel), en dan ook van dat de wind het water van de boomtakken op olijke wijze precies in je kraag wappert. 

Kan het in plaats daarvan dan niet gewoon sneeuwen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten