vrijdag 4 juli 2014

VÓÓR DE FILE


Terwijl Amerika vandaag in de ban is van hun Onafhankelijkheidsdag – de bekende 4Th of July, waarbij het verbreken van banden met het toen nog British Empire (tegenwoordig “Dat eiland met lauw bier”) wordt gevierd met hotdogs en lauw en laf bier (ja, 200 jaar ontwikkeling brengt wat teweeg!) vieren wij hier in Nederland het Aanbreken Van De Zomervakantie. 

Deze nationale feestdag die (bijna) samenvalt met het feest van Sint Salarius, en vanmiddag om een uur of 4 gepaard gaat met het hysterisch gejuich van leerkrachten in de desbetreffende regio’s, leidt zoals wij weten tot diverse activiteiten die nodig zijn voor het doen van de Massale Uittocht aanstaande maandag. Activiteiten die niet kunnen worden overgeslagen omdat anders het risico bestaat dat de zomervakantie verstoord wordt doordat ze in het buitenland straks tóch moeten gebeuren, en vooral dan in het buitenlands, waar de meeste Nederlanders geen fromage van hebben gegeten.

Als eerste komt het Zoeken Naar De Tentstokken. Dit vindt meestal plaats in de kelder of op zolder waarbij de uitdaging is om te bepalen welke tentstokken er bij welke tent horen, en er altijd toe leidt dat u straks in Vaison La Romaine (wél mooi, daar) de stokken bij u heeft van de bungalowtent die u in 1982 aan uw schoonouders heeft gegeven, en die allemaal dus veels te lang/dik zijn.

Op een andere etage vindt ondertussen plaats Het Kijken Of De Bikini Van Vorig Jaar Nog Past, steevast gevolgd door de Plotselinge Paniektocht Naar Perry Sport (steevast gevolgd door de hartverzakking als u ziet wat 3 ½ vierkante decimeter aan felgekleurd lycra kost, tegenwoordig. Kijk, ú weet gewoon dat u er niet uitziet in die Speedo van 2001 met die benen die de kleur hebben van of u na 2 jaar eindelijk uit het gips bent. Ú heeft dat al jaren geleden naast u neergelegd. En bovendien kunt u toch niet verstaan wat al die buitenlanders zeggen terwijl er lachend naar u gewezen wordt. Maar nee. Perry Sport, en financiële aderlating.

Ook nodig is het Controleren Of Onze Opladers Wel Werken Op Het Lichtnet Van (vul zelf een bestemming in), want als straks die Aaipeds en Smaartfoons en Pleestations niet werken bent U gedwongen om gezamenlijke activiteiten te doen op vakantie, terwijl u dat juist eens wilt vermijden, en van dat de dobbelstenen van het mens-erger-je-niet al jaaaaren kwijt zijn. Dus voor je het weet moet je dan het Gesprek Met Diepgang voeren, en daar knapt eigenlijk niemand van op. Tip: Er zijn universeel-opladers verkrijgbaar met allemaal verschillende losse stekkertjes waarvan de juiste er nooit bij zitten. Kijk, heb ik u weer 14,95 bespaard.

Over het eventuele schoonmaken van de caravan ga ik niks meer zeggen want daar heb ik al wel eens stukjes aan gewijd, en daar heeft u toch geen tijd voor want u moet de caravan nog schoonmaken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten