vrijdag 22 augustus 2014

EEN APP VAN APP IK JOU DAAR

(Van: Nu.nl): “Een moeder heeft een app. ontwikkeld die smartphones van kinderen vergrendelt totdat zij reageren op gemiste sms'jes en oproepen van hun ouders. De moeder, Sharon Standifird, kwam op het idee voor Ignore No More toen zij erachter kwam dat haar kinderen haar sms'jes en oproepjes negeerden. In een video legt zij de app. uit.

Ignore No More vergrendelt een Android-smartphone, waarna het vergrendelscherm een boodschap als 'jouw telefoon is vergrendeld, bel mam' toont. Vervolgens kunnen de kinderen via het vergrendelscherm hun vader, moeder of ander vooraf ingesteld nummer bellen. Als het kind contact heeft opgenomen met de ouder, krijgen zij het wachtwoord om weer in te loggen en de vergrendeling te verwijderen”.

En dat is nog maar het begin. Bij de tweede keer negeren van een ouderlijk bericht is er meer nodig dan een wachtwoord – dan moet de tiener ook een krat bier voor vader, en een Chippendale voor moeder regelen. Tja, wie niet horen wil moet maar voelen. Je herkent dan al snel de ouders van rebelse tieners aan een hele tuinschuur vol met bier. De mogelijkheden zijn oneindig.

Ik zie hier wel wat in, want is ook toe te passen voor andere situaties. Zet de app. op de telefoon van je mannelijke partner, en na twee keer negeren van je bericht worden automatisch de sloten veranderd, zijn kleren uit het raam gedonderd, en zijn pinpas geblokkeerd in alle horeca-gelegenheden in Europa. Andersom kan natuurlijk ook. Dan is het waarschijnlijk al genoeg om de pinpas te blokkeren bij schoenenwinkels en juweliers.

Omgekeerd kan het natuurlijk wel problemen opleveren, want het is niet gezegd dat de persoon wiens smartphone geblokkeerd is dat ook meteen doorheeft. Dan bellen ze net terug op dat moment waarop jij je hebt neergelegd bij het gebrek aan reactie en iets anders leuks aan het doen bent omdat je voor die ene keer eens het rijk alleen hebt. Dus bijvoorbeeld net voordat u die leuke glazenwasser - waarvan u al jaaaaren een natte.. ruit krijgt - een kopje koffie had aangeboden, of van dat u net bezig was om een pling-plong-bel te monteren en nu ineens van de plotselinge rinkel van de telefoon zo schrikt dat u éérst de betonboor dwars door uw linkerhand heen steekt waardoor u bijna van het trapje valt en u gelukkig nog net vast kunt grijpen aan die draad waar 220 volt op staat. Dat wordt weer nieuwe woorden leren voor de tiener die terugbelt.

“Ja pap, ik zag dat je gebeld had.” “Oh. En dan ga JIJ een beetje lopen terugbellen? Lekker dan. Ik zit nu mooi bij de EHBO dankzij dat gebel van jou. En de stroom ligt er thuis ook uit. Dat wachtwoord kun je wel in je haar smeren tot volgend jaar dinsdag.” Om nog maar te zwijgen van: “Gut mam, heb je hard gerend of zo?” “Nee, maar de ramen hebben wel een extra sopje gekregen. Kom nog maar even niet thuis.” En dat allemaal dankzij één Amerikaanse moeder.

Er is trouwens nu ook een app. waarop je kunt zien wanneer het vloed is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten