dinsdag 30 juli 2013

IK VOEL DE BUIK AL HANGEN

Deze week stond een beetje in het thema van de Koninklijke baby in Engeland en hoe die dan wel zou gaan heten. Hele bataljons Facebook gebruikers speculeerden zich een slag in de rondte en helaas is er uiteindelijk dan gekozen voor “Alexander”, terwijl ik natuurlijk hoopte dat we uiteindelijk Prins LaShonda Frodo Moon Unit Fergus zouden krijgen. Zou geen primeur zijn, want Frank Zappa noemde zijn dochter ooit al Moon Unit. Een kennis van mij opperde ook dat, als je 15 jaar op een onbewoond eiland zou hebben gewoond, en je Prince Charles en Camilla uit de limo zag stappen, je waarschijnlijk zou denken dat Lady Di zich behoorlijk had laten gaan.

Verder ging het weer over het weer dat weer behoorlijk huishield. Subtropische temperaturen in het begin van de week zorgden voor een duidelijke omzetstijging in sector Belachelijke Badkleding en Sandalen Voor Mannen Die Hun Sokken Nooit Uitdoen, en ook kwamen wij er zo achter dat je in de trein geen raampje meer kan openzetten zodat al die reizigers in één keer wisten hoe de hond zich voelt in uw geparkeerde Fiat Pinda. Met 34 graden was het natuurlijk ook wel onbehoorlijk heet, en iedereen die nog een snipperdagje overhad, tuinde daar met open ogen in natuurlijk. Maar: nét toen wij bij de Wibra naar buiten liepen met iets dat op 50 meter sprekend op een veels te dure Speedo leek, ging het ineens licht onweren en stortregenen zodat er in Limburg hele campings moesten worden geëvacueerd en bomen omwaaiden en wij ineens ons eigen Hurrikeen Katrientje hadden, maar dan zonder Cajun food. Ik bedoel maar: als Nederland bedoeld was als vakantiebestemming dan zou je dat toch minstens aan het weer moeten merken. Hoe onduidelijk kan het zijn?

Dan hadden we op de valreep nog een probleem in het Belgische Tessenderlo waar ze (waarschijnlijk om óók eens in het nieuws te komen, en bij gebrek aan bultruggen, Fyra’s, en Koninklijke baby’s) een hangbuikzwijnenplaag (scrabble score!) hadden. Dat kwam zo: mensen namen die hangbuikzijnen als huisdier in plaats van ze op te eten. Maar toen de zwijnen het formaat bereikten van een bescheiden stacaravan veranderden de eigenaars van gedachten (dit vast ook in verband met het verschijnsel dat een hangbuikzwijn niet op de kattenbak gaat en in één dag een mestproductie heeft die vergelijkbaar is met wel 15 van die dampende bouviers), en werden de beesten gewoon vrijgelaten.

Daar is wel een (gastronomische) oplossing voor, maar een volwassen hangbuikzwijn is niet echt geneigd om daar zonder slag of stoot aan mee te werken. In de tussentijd hadden ze dus wél de gelegenheid om met andere vrijgelaten lotgenoten eens stevig van bil te gaan, en toen hadden ze in Tessenderlo wel een (wag effe…daar komt-ie...) BIG problem. Inmiddels is het merendeel van de zwijnen gevangen, zodat men daar nu ook circa 20 liefdevolle gezinnen zoeken met plek voor een huisdier dat min of meer zijn eigen postcode heeft.


Hopelijk biedt volgende week weer weer waar we wat mee kunnen, en nieuws dat niet ruikt naar komkommertijd.  Dan kan ik er tenminste wat mee. Deze week zwijn ik er een beetje tussenuit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten