Google+ Followers

dinsdag 30 juli 2013

MAG IK UW KRO KUSSEN?


Nu we ook weer bij daglicht naar een vroege dienst kunnen toe fietsen, en het over twee weken officieel lente is, zien en horen we om ons heen ook weer het vrolijke lentegeluid in de vorm van genies van de collega's die voorlopig weer het landelijk overschot aan Kleenex gaan opgebruiken. Ik hoor daar zelf ook bij, hoewel ik gelukkig behalve niezen geen andere problemen heb met de rondwaaiende pollen.

In de tussentijd leeft moeder natuur zich wel weer uit in het kader van de voortplanting, en binnenkort zullen we dus wel weer opkomende bloembollen in de variant narcissen, hyacinten, krokussen en meer van dat spul in de diverse parken gaan zien, tot ze na een dag of vijf allemaal zijn platgescheten door bataljons loslopende honden, die niet weten dat je éérst moet bemesten en dán pas de planten laat opkomen.

Over die honden trouwens; die wagen vanwege diezelfde moeder natuur  momenteel veelvuldig pogingen om alles dat recht overeind staat zo veel  en zo vaak mogelijk te bevruchten (draag in het park uit voorzorg altijd de opgerolde krant bij u om ze van u af te slaan). Ook de eendjes gaan zo dadelijk druk kwakend van bil, zodat in de maanden mei en juni de reigers ook weer wat te eten hebben. Net zoals alle andere beesten die nu verplicht aan nageslacht gaan denken, zoals in dat weitje met hitsige paarden waar ik afgelopen weekend langs wandelde (Uiteraard is dat dan wél weer goed voor de rundvlees industrie). Maar dat wist u al.

Blijkbaar is dat lentegevoel ook doorgedrongen in de politiek (Ook Bronstige Berlusconi heeft weer een nieuwe veels te jonge vrouw). Bij ons in de regering lijken ze te denken dat met de komende hogere temperaturen de minima nog wel verder kunnen worden uitgekleed. Daar kunnen dan weer Fyr á vijf topdirecteurs van geprivatiseerde rijksdiensten een bonus van geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten