vrijdag 2 augustus 2013

ALLEMAAL LARIE, JA?

Geen kans op op vakantie te gaan dit jaar? Of wél kans, maar gewoon met een tentje ergens op Ameland of zo? Sinds kort kunt u tóch een stukje tropen meekrijgen zonder dat u het paspoort ook maar één keer hoeft te trekken. En dan heb ik het niet over dat u op bezoek kan bij nog niet uitgeprocedeerde asielzoekers. Nee, we hebben er tegenwoordig een attractie bij in Nederland: de loodgrijze malariamug.


Deze vrolijk zoemende aanwinst aan de landelijke fauna is onlangs ontdekt in Twente, Limburg en Noord Brabant, waar ook lokale uitbraken zijn geconstateerd. De muggen vestigen zich in oude rioolbuizen en gierkelders waar zij niets anders te doen hebben dan zich met veel enthousiasme voort te planten (waarschijnlijk hebben ze het daarom vaak over fucking mosquitos). En dan gaan ze daarna dus een rondje steken in de omgeving.

Voordat u nu in paniek alle ramen dichtdoet om gezellig met een buitentemperatuur van 35 graden binnen te blijven – na het krantenartikel (NRC 1-8-2013) goed te lezen (want dit stond uiteraard niet in de eerste alinea) blijkt nu dat de muggen eerst even iemand moeten steken die dus al malaria heeft voordat ze de malaria bij u kunnen thuisbezorgen. Ze moeten dus eerst even de pen indopen voordat er wat van komt. Nu heeft de overheid bedacht dat de oplossing van het probleem is dat we even snel alle oude gierkelders moeten volstorten met zand, want dan is er geen plek meer voor de muggen om massaal ondeugend te worden en zo hele eskadrons nageslacht te verwekken die met zijn allen op zoek gaan naar die éne sukkel met malaria in Nederland.

Dit is natuurlijk een vreselijk oneconomische manier om het probleem te bestrijden. Want: wie houdt er bij waar er gierkelders zijn? En dan hebben we het over oude en niet meer gebruikte kelders, want blijkbaar heeft de mug (in tegenstelling tot de gemiddelde vlieg) het niet naar zijn zin in een verse mesthoop. Om nog maar te zwijgen van waar al dat zand vandaan moet komen, want al het zand in Nederland is momenteel bedekt met badlakens en schepjes en emmertjes en mensen die denken dat die tube Nivea gaat voorkomen dat zij straks zo rood als een stoplicht zitten te vervellen. Dus dat wordt zand importeren uit landen waar ze misschien al wél malaria hebben en dan heb je de poppen pas echt aan het dansen natuurlijk.

Het is natuurlijk een pijnlijke vraag, maar: is het niet veel simpeler om die paar mensen met malaria te vinden en ze gewoon een enkele reis richting ver weg te geven? Zo van: jij hébt het al, dus hoeveel erger kan het worden? Dan zijn al die muggen in die gierkelders gewoon voor Jan met de korte naam (Doedel) aan het voortplanten, en heb je straks gewoon 5,000000 pennen maar geen inktpot, als u snapt wat ik bedoel. Dan is de lol er zó af.

Tot slot stond er in hetzelfde artikel ook nog een vermelding dat we nu ook de Aziatische Tijgermug hebben gesignaleerd, en wel bij een gebruikte bandenimporteur in Oss. Ik hoef het natuurlijk niet te zeggen, maar: Ik zou daar geen banden kopen als ik u was. Ja, óf neem er meteen zo’n Simson doosje bij met 3 bandelichters 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten