Google+ Followers

vrijdag 9 augustus 2013

STILTECOUPE

Reist u ook wel eens per trein? Ik wel. Nu is treinreizen best prettig, maar verder niet echt een sociaal enerverende bezigheid. Mocht u op zoek zijn naar vertier onderweg dan is de plek waar het meest gebeurt: de stiltecoupe. Op geen enkele andere plek in de trein kunt u zo vaak meegenieten van de medereiziger. Zoek het woord “stiltecoupe” op in de dikke van Dale, dan staat daar waarschijnlijk: plaats in de trein waar u extra hard moet spreken bij het telefoneren.

Daarnaast is er natuurlijk ook ruim gelegenheid om hele trosjes luid kwebbelende mensen tegen te komen die meestal erg positief reageren op een voorzichtig gebaar van u naar de vermelding “stiltecoupe” die op het raam in koeieletters staat.  Verder is de stiltecoupe ook altijd de verzamelplaats van mensen met loopneuzen en projectiel-niezen. Dus als u nog even snel wat ziekteverlof nodig heeft: U raadt het al: de st…  precies! En als de nies u niet treft dan kunt u altijd nog meeprofiteren van mensen die zitten te rochelen alsof zij na een lange carriere in de kolenmijnen nu een nieuw bestaan hebben opgebouwd in een kippenfokkerij – zodat je wordt bedolven onder spuug dat eerst in iemand anders z’n mond zat.

Mocht u (vreemd, maar het kán) op zoek zijn naar rust (u weet wel: stilte), dan kunnen wij u van harte de coupe’s aanbevelen die te herkennen zij aan ramen waar geen “stiltecoupe” staat. Ja, of de toiletten natuurlijk – maar die zijn er niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten