maandag 12 augustus 2013

WADDEN REDERIJ ALLEMAAL KAN BEDENKEN

Ook in het nieuws: in Vlieland vrienden en bekenden uitzwaaien wordt aan banden gelegd omdat het "gevaarlijk" zou zijn. Aan de ene kant zijn er teveel uitzwaaiers op de kade en "die zouden dan wel 's per ongeluk in het water en tussen de scheepsschroeven kunnen worden gedrongen" en anderzijds staan er te veel zwaaiers op het achterdek waardoor de boot uit balans kan raken. De desbetreffende rederij heeft nu bedacht dat men nu dus een "uitzwaaikaartje" moet bestellen, en daar zijn er maar een beperkt aantal van. Lamenielache.

Niet dat dit iets nieuws is: in Engeland is er in het stadje Warrington een kusverbod op het plaatselijke treinstation, omdat afscheid nemende stelletjes vertraging zouden veroorzaken voor forensen. Het duurt vast niet lang meer of je kunt daar terecht in de op het perron aanwezige SnelleWip Cabines (tegen betaling, uiteraard). Maar: Vlieland. Zwaaien.

Wat ik zelf denk is dat Vlieland - en daarmee de ongetwijfeld aanwezige Vlielandse Public Relations Commissie - dacht: "Ja, wacht effe. Eerst de media volop aanwezig bij Johannes de Bultrug, en dan in Texel bij kinderboerderij Tampax (of was het Kotex?) waar ze blijkbaar niet alle schaapjes op het droge hebben".  En waar is Vlieland? Hier spoelt nóóit 's een bultrug aan. Wij blijven van de schapen en geiten af. En staan we in de krant? Welnee!" En toen is er in een urenlange vergadering bedacht dat het uitzwaaiverbod een mooi thema was om ook Vlieland  eens in de media te krijgen.


Maar het geeft wel te denken, want: zometeen waait dit idee over en lezen we over een rollatorverbod bij het wadlopen op Ameland, en keel- neus -en oorklachten op Schiermonnikoog. En dan, als je denkt dat je alles hebt gehad, spoelt er een zwaar zieke sardine aan op Rottumerplaat (meer past er niet op). Nee, 2013 wordt een jaar van Wadden in de Media. Moet jij 's opletten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten